Агролайф    27 жовтня 2019 15:02

Стейк на 3D-принтері: на космічній станції вперше виробили лабораторне м’ясо

Дослідники вперше виробили лабораторне м’ясо на міжнародній космічній станції (МКС). Для цього вчені застосували 3D-принтер. Учені розцінюють це досягнення як важливий крок у забезпеченні продовольчої безпеки у світі та збереженні природних ресурсів Землі.

Про це повідомляє Agrarheute.

Дослідники ірландського стартапу Aleph Farms (який займається вирощуванням м’ясних зрізів з яловичих клітин за допомогою 3D-інженерної платформи) імітували природний процес регенерації м’язової тканини великої рогатої худоби. Для цього вони взяли клітини м’язової тканини ВРХ на Землі та доставили їх на МКС. Там вони збільшили клітини за допомогою 3D-принтера. За інформацією Guardian, експеримент відбувся 26 вересня в російському підрозділі космічної станції.

Читайте: No-till: землеробство стає інструментом боротьби зі змінами клімату

Тож, як зазначає видання, незабаром космонавти Міжнародної космічної станції зможуть отримати домашній стейк з яловичини.

«У космосі у нас немає 10 000–15 000 літрів води, щоб виробити один кілограм яловичини, і ми хочемо використовувати експеримент, щоб показати, що м’ясо з пробірки може рости де завгодно, за будь-яких умов», – підкреслив Дідьє Туба з Aleph Farms.

За словами вченого, в майбутньому можна буде розводити м’ясо, не забруднюючи довкілля. Дідьє Туба розцінює це досягнення як важливий крок у забезпеченні продовольчої безпеки для наступних поколінь та збереженні природних ресурсів на землі.

Landlord раніше повідомляв про те, що професор Стокгольмської школи економіки на шведському фуд-саміті запропонував вивчити можливість вживання в їжу людського м’яса. Доцільність своєї пропозиції він пояснив тим, що через глобальні зміни клімату населенню Землі в майбутньому бракуватиме джерел продовольства.

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...