Агролайф / Відпочинок     14 грудня 2019 10:02

Новорічні свята в Edem Resort: авторське меню від італійського шеф-кухаря та перевтілення в кінозірок

Рівно рік тому Landlord у партнерстві з комплексом Edem Resort Medical & SPA розпочав проєкт, присвячений питанням повноцінного відпочинку і відновлення організму. Як запобігати стресам і що робити у разі стресової ситуації, як уникнути вигоряння на роботі, чи може організм відновити життєві сили у короткий термін, чому для підприємців за їх шаленого ритму життя надважливо своєчасно звернутися до фахівців і запобігти проблемам із самопочуттям, яке місце повинні займати питання правильного харчування… Ці та багато інших аспектів були розглянуті нами у спільному проєкті.

За рік, що минув, розвивався і комплекс Edem. Ми звернулися до Олексія Башкірцева з проханням підбити підсумки року й поділитися планами на майбутнє.

Пане Олексію, розкажіть, як змінився сервіс у комплексі за цей рік?

Ми стали більш потужними у плані персоналізації гостя, а саме:

  • була запущена служба персонального менеджера, який особисто курує гостя протягом перебування в Edem Resort та піклується про нього після від’їзду;
  • також почала роботу служба медичного консьєржу, що піклується про стан здоров’я, розписує план чекапів (перевірки) та план профілактичних заходів на рік;
  • і, нарешті, ми створили The health club, що об’єднує людей, свідомих щодо свого здоров’я, які приїздять до нас не вперше, а мають історію — п’ять-сім відвідин комплексу. Члени клубу мають особливі умови щодо придбання програм, отримують спеціальні пропозиції, беруть участь у найважливіших заходах Edem. Раз на рік серед членів клубу відбувається обговорення інвестиційних можливостей у профілактичній медицині.

Скільки гостей відвідали комплекс та які процедури були найбільш популярними?

Нашими постійними клієнтами в Центрі відновлення цього року стали більше 1000 гостей. На перший план за популярністю та ефективністю вийшли програми детоксикації на сім та 10 днів.

Олексій Башкірцев, головний лікар комплексу Edem Resort Medical & SPA

Рік був насиченим, багато аграріїв планують відпочинок у зимову пору. Який вид відпочинку можна обрати в Edem для відновлення емоційного та фізичного стану?

Взимку я б рекомендував поєднати програми очищення з програмами відновлення, а саме для очищення — наші флагманські програми детоксикації з програмами відновлення та релаксу (програма Fithealth).

Fithealth — це програма, що поєднує в собі насичення організму певними необхідними вітамінами та мікроелементами у поєднанні з активними фізичними процедурами та спортивним чекапом. Таке поєднання виключає багато ризиків у заняттях спортом у повсякденному житті.

Які продукти важливо споживати для підтримання активності, зокрема у зимовий період?

У холодний період я особливо рекомендую зробити сніданки білковими, а не вуглеводними. Взимку потрібно багато енергії, щоб підтримувати сталою температуру тіла, тому білок — саме те, що потрібно організму.

А щодо продуктів, то варто зробити акцент на ягодах та коренеплодах у першій половині дня, а рослинні жири, олії, авокадо, горіхи більше вживати у другій половині дня. Також у зимовий період організм потребує підстрахування у вигляді вітамінів та мікроелементів як добавок.

Наприклад, я завжди вживаю у цей час додатково вітамін С 1000–4000 мг на добу, вітамін D у дозі 4000 мг на добу, також омега-3 жирні кислоти, антиоксиданти, такі як ресвератрол, куркума, екстракт зеленого чаю, екстракт часнику, та добавки з магнієм, калієм, цинком, селеном.

Читайте: Половина тарілки – овочі: правила харчування від Олексія Башкірцева

Розкажіть, що підготував комплекс для гостей на новорічні свята.

На Новий рік ми передбачили для наших гостей насичену програму, яка включає, зокрема, театралізоване дійство, де ми запропонуємо всім перевтілитися в улюблені кінообрази. А натхнення можна знайти у нашому «Золотому столітті світових кіношедеврів» — від голівудських блокбастерів та європейської класики до старих добрих вітчизняних комедій. Від Фелліні до Параджанова, від Джеймса Бонда до Проні Прокопівни…

І, звичайно, будуть барбекю-вечірка в лісі, вечір дегустації вин, екскурсії до Львова, відвідини театрів. Не обійдеться і без таких розваг, як майстер-класи з плетіння різдвяного дідуха, свято колядок тощо.

Додам, що на новий рік ми плануємо відкриття нового київського готелю, в якому буде реалізований принцип смарт-очищення та смарт-відновлення, формуватимуться корпоративні програми продуктивності персоналу на рік з поглибленням в систему очищення організму, спираючись на наукові та експериментальні методи досліджень.

А новорічне меню — це авторська розробка відомого шеф-кухаря з Мілана Алекса Браги, який теж сповідує принцип зцілення через правильну здорову їжу. Сам Алекс Брага, який, до речі, є фахівцем у галузі Healthy Cuisine про свої страви говорить наступне:

«Моя їжа — це сума всіх моїх життєвих переживань і подорожей по всьому світу. Усе це відбувається природно — коли я торкаюся, відчуваю запах і смак конкретного інгредієнта, я можу візуалізувати його шлях від городу до тарілки. Їжа — це дуже особиста і суб’єктивна форма мистецтва. Я поважаю своїх гостей і завжди намагаюся пропонувати їм найкорисніші продукти. Моя робота починається з моменту, коли вони входять до ресторану, і триває до останнього ковтка еспресо перед виходом. Я тут, щоб дарувати емоції та переживання. Я вважаю, що їжа — це процес зцілення для душі й розуму. Відносини між шеф-кухарем і гостем — особливі, засновані на довірі, і я постійно досліджую нові способи здивувати їх найприємнішим чином!»

Нагадаємо, раніше Олексій Башкірцев розповів, як потрбіно працювати без шкоди для здоров’я.

Текст: Андрій Петров

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також