Новини    28 жовтня 2022 17:35

Як зберегти продукти, коли немає світла: поради

Коли електроенергію відключили, дверцята холодильника та морозильної камери потрібно тримати закритими

Під час вимкнення електроенергії важливо зберегти охолоджені або заморожені продукти безпечними для вживання. Центр громадського здоров’я України інформує, як це зробити.

Повідомляється, що слід подбати про безпечну температуру у холодильнику (4°С або нижче) та морозильній камері (0°С або нижче).

Також слід заморозити контейнери з водою, щоби мати змогу зберегти температуру їжі за температури 4°С або нижче, якщо доведеться виймати продукти з холодильника. По змозі варто придбати сухий або блоковий лід.

Застерігається, що не можна куштувати їжу на смак, щоби перевірити її безпечність. Якщо є сумніви, продукт краще викинути.

“Викидайте з холодильника продукти, що швидко псуються (м’ясо, рибу, нарізані фрукти та овочі, яйця, молочні продукти та їх залишки) через чотири години без електроенергії або джерела холоду. Викидайте будь-яку їжу з незвичним запахом, кольором чи текстурою”, – зауважили у Центрі.

Коли електроенергію відключили, дверцята холодильника та морозильної камери потрібно тримати закритими.

“Якщо дверцята залишаються закритими, продукти залишаються безпечними до 4 годин у холодильнику, 48 годин у повній морозилці, 24 годин у напівпорожній морозилці. Якщо електроенергія відключена більш як чотири години, помістіть лід до продуктів у холодильник”, — наголосили у повідомленні.

Ще потрібно перевіряти температуру продуктів, що зберігаються у морозилці або в холодильнику з додатковим джерелом холоду. Якщо температура вища за 4°С — це можна перевірити за допомогою термометра в пристрої, – їжу слід викинути.

У ЦГЗ зауважили, що заморожені продукти, які все ще містять льодові кристали або мають температуру 4°С або нижче, можна безпечно повторно заморозити або приготувати.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв, що пиво з буряковим, томатним та морквяним соком почали випускати у Польщі.

Олександра Марченко

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...