Сільськогосподарські виробництва втрачають 1,2 мільярда тонн продовольства щорічно, на додаток до 931 мільйона тонн, що фактично йдуть у смітник у роздрібних мережах та у споживанні. Про це йдеться у новому дослідженні “Перетворені на сміття” (Driven to Waste) Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) та компанії Tesco.
Зазначається, що приблизно 40% усієї вирощеної їжі залишається неспожитою, що на 7% вище, ніж передбачалося раніше.
Це перша кількісна оцінка загальних втрат продовольства на фермах з 2011 року.
Зазначається, що для виробництва продуктів харчування використовується велика кількість землі, води і енергії, тому харчові відходи істотно впливають на зміну клімату – попередні оцінки показують, що на харчові відходи доводиться 8 відсотків парникових газів.
Читайте: Корейці успішно вирощують овочі в Сеульському метрополітені
У свою чергу, засновник і генеральний директор ТОВ “Фірма Астарта-Київ” Віктор Іванчик зазначає, що вихід із даної ситуації – відповідальне споживання.
“На мою думку, саме навколо цієї ідеї потрібно сфокусувати увагу всіх і кожного. І мова не лише про виробників продукції, хоча їхня роль надважлива. Мова і про кожного з нас. Бо дуже важливо виростити продукцію, бережливо її зібрати, переробити і доставити до споживача. Але, на мій погляд, ще важливіше — відповідально її споживати”, – написав він у Facebook.
Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що технологія вертикальних ферм дозволяє фермерам ОАЕ прискорити вирощування овочів у 3-4 рази.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!