Здорове харчування в Європі сприяє експорту гарбузів з України

Про це розповів виконавчий директор Української плодоовочевої асоціації Семен Крамаренко у коментарі для SEEDS.
Українські аграрії вже почали робити ставки на маленькі сорти гарбузів. Саме вони можуть стати ключем до успіху в експорті до Європи. Лише минулого року посівна площа цієї культури збільшилася на 5% та склали 30,8 тис. га.
Читайте: Експорт соняшникової олії з України через порти виріс на 42,5%
Причиною зростання попиту на гарбузи стала тенденція до здорового харчування у Європі. І у гарбузів є досить великі шанси, адже вони мають багато корисних якостей. Проте цінуються далеко не всі сорти. Найкращими є порціонні, вага яких не перевищує 1 кг: Butternut squash, Acorn Squash или Sugar Pie Pumpkin, зазначив виконавчий директор Української плодоовочевої асоціації Семен Крамаренко.
Як повідомляв раніше Landlord, українець експортує паливні гранули до ЄС.