Новини / Овочівництво     27 січня 2020 14:56

Здорове харчування в Європі сприяє експорту гарбузів з України

Через попит у Європі українським виробникам пропонують зробити ставку на гарбузи. Найбільше ціняться порціонні сорти, вага яких не перевищує 1 кг.

Про це розповів виконавчий директор Української плодоовочевої асоціації Семен Крамаренко у коментарі для SEEDS.

Українські аграрії вже почали робити ставки на маленькі сорти гарбузів. Саме вони можуть стати ключем до успіху в експорті до Європи. Лише минулого року посівна площа цієї культури збільшилася на 5% та склали 30,8 тис. га.

Читайте: Експорт соняшникової олії з України через порти виріс на 42,5%

Причиною зростання попиту на гарбузи стала тенденція до здорового харчування у Європі. І у гарбузів є досить великі шанси, адже вони мають багато корисних якостей. Проте цінуються далеко не всі сорти. Найкращими є порціонні, вага яких не перевищує 1 кг: Butternut squash, Acorn Squash или Sugar Pie Pumpkin, зазначив виконавчий директор Української плодоовочевої асоціації Семен Крамаренко.

Як повідомляв раніше Landlord, українець експортує паливні гранули до ЄС.

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також