Компанія T.B. Fruit намір інвестувати 3-5 млн євро в запуск виробництва по переробці мандаринів потужністю 50-60 тис. тонн в Грузії до кінця 2018 року. Про це повідомив засновник групи Тарас Барщовський в інтерв’ю виданню «Бізнес» повідомляє Delo.ua. За даними видання, один з гравців українського ринку соків – група компаній T.B. Fruit, яка виробляє соки прямого віджиму під ТМ Galicia, має намір інвестувати 3-5 млн євро в запуск виробництва по переробці мандаринів потужністю 50-60 тис. тонн в Грузії до грудня цього року.
«У шкірці мандаринів міститься 20% пектину, тому вони будуть перероблятися в Грузії і завозитися в Україну. Пізньої осені цього року запускаємо виробництво. Це буде переробка 50-60 тис. тонн мандаринів», – сказав він.
За його словами, мандариновий сік, отриманий в Грузії, буде розливатися в Україні під торговою маркою Galicia. Крім того, він зазначив, що в Україні зосереджено 35-40% бізнесу T.B. Fruit.
Раніше T.B.Fruit побудувала лінію для виробництва пектину на власному заводі з виробництва соків. Виробнича потужність лінії пектину складе приблизно 1,5 тис. тонн на рік, а загальна потреба в світі – близько 40 тис. тонн.
«Група компаній T.B.Fruit, один з найбільших переробників фруктів і ягід в Україні, в 2017 році наростила виробництво органічного концентрованого соку на 20% в порівнянні з 2016 роком – до 3 тис. тонн. Загальні потужності групи по виробництву концентрованого соку складають близько 100 тис. тонн в рік з них органічного – 4%. T.B.Fruit володіє вісьмома заводами з виробництва сокових концентратів соків прямого віджиму, фруктових пюре і заморожених фруктів і овочів в Україні, Молдові, Польщі», – йдеться у повідомленні.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!