Новини    01 вересня 2017 18:28

В Україні вперше виготовлять екологічно чистий цукор


Гнідавський цукровий завод отримав замовлення на переробку екологічно чистого цукрового буряку. Сировину для переробки поставило «Рітербіоагро».

Підприємтсво, створене німцями, вже п’ять років вирощує продукцію для європейського ринку – без добрив, засобів захисту рослин, протруювачів насіння. Така продукція має високий попит, а ціна на екологічно чистий цукор складає 1300 євро замість звичних 350.

Екоцукор вироблятиметься в Україні вперше. Вся продукція піде на ринок ЕС.

Цьогоріч екологічно чистим буряком засіяли 50 гектарів, наступного року площу збільшать до 300 га, а згодом – до 500 га.

«Урожайність такого буряку в рази менша, але це компенсується ціною на кінцевий продукт», – кажуть в компанії.

Загалом Гнідавський цукровий завод планує переробити за сезон 500 000 тонн буряку. Добовий обсяг складе 6 000 тонн. Підвищити потужність вдалось завдяки інвестиціям в модернізацію, які склали 70 млн грн.

Сезон цукроваріння в Україні стартував 30 серпня. Першим до роботи став Томашпільський цукровий завод на Вінниччині.

Переробкою цьогоріч займатиметься 46 заводів, а прогнозоване виробництво цукру складе 2 млн тонн.

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!
Ще немає новин у цій стрічці ...