Гнідавський цукровий завод отримав замовлення на переробку екологічно чистого цукрового буряку. Сировину для переробки поставило «Рітербіоагро».
Підприємтсво, створене німцями, вже п’ять років вирощує продукцію для європейського ринку – без добрив, засобів захисту рослин, протруювачів насіння. Така продукція має високий попит, а ціна на екологічно чистий цукор складає 1300 євро замість звичних 350.
Екоцукор вироблятиметься в Україні вперше. Вся продукція піде на ринок ЕС.
Цьогоріч екологічно чистим буряком засіяли 50 гектарів, наступного року площу збільшать до 300 га, а згодом – до 500 га.
«Урожайність такого буряку в рази менша, але це компенсується ціною на кінцевий продукт», – кажуть в компанії.
Загалом Гнідавський цукровий завод планує переробити за сезон 500 000 тонн буряку. Добовий обсяг складе 6 000 тонн. Підвищити потужність вдалось завдяки інвестиціям в модернізацію, які склали 70 млн грн.
Сезон цукроваріння в Україні стартував 30 серпня. Першим до роботи став Томашпільський цукровий завод на Вінниччині.
Переробкою цьогоріч займатиметься 46 заводів, а прогнозоване виробництво цукру складе 2 млн тонн.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!