Новини    31 серпня 2017 19:48

Сезон цукроваріння стартував із Вінниччини


У Вінницькій області приступили до переробки цукрового буряка, розпочав працювати Томашпільский завод. Підприємство планує виготовити до 40 000 тонн продукції.

За інформацією НАСУ «Укрцукор», цьогоріч завод збільшив потужність добової переробки буряка з 2000 до 2400 тонн. Проведена модернізація виробничих потужностей.

«Вдосконалили обладнання ТЕЦ, яка працює на альтернативному паливі, підвищили ефективність спалювання, знизили випуск димових газів, побудували склад для зберігання продукції на 6000 тонн», – пепелічує те, що уже зроблено, власник заводу Юрій Мороз, генеральний директор Агрокомплексу «Зелена долина».

Цього року до сезону цукроваріння приступить 46 заводів, на чотири більше, ніж торік.

Заснований в 1856 році Томашпільський цукровий завод ні разу не простоював. Загалом минулого року шість заводів Вінниччини виробили 313 200 тонн цукру.

Ще немає новин у цій стрічці ...