В Україні на 8,5% збільшилась переробка винограду

За 2021 рік в Україні переробили на виноматеріали 82,46 тис. тонн винограду, на 8,5% більше, ніж за 2020 рік. Про це повідомляє Державна служба статистики.
У минулому році в Україні переробили 82,46 тис. тонн винограду (на 8,5% більше, ніж у 2020 році), з яких було вироблено 5,81 млн декалітрів виноматеріалів (на 2,3% більше).
Зокрема, для виготовлення шампанських та ігристих вин було вироблено 1,87 млн декалітрів виноматеріалів (на 37,7% більше, ніж у 2020 році), для виготовлення коньяку — 211,82 тис. декалітрів (на 8,2% менше), для виготовлення столових вин — 3,09 млн декалітрів (на 13,7% менше), для виготовлення кріплених вин — 614,76 тис. декалітрів (на 32,3% більше).
Згідно з даними Держстату, у 2020 році в Україні переробили 75,98 тис. тонн винограду (на 38,8% менше, ніж у 2019 році), з яких було вироблено 5,68 млн декалітрів виноматеріалів (на 42,5% менше).
Довідка. В Україні найбільшу площу виноградних насаджень має Одеська область — 38,95 тис. Га. Це майже половина, 46 % від загальної площі країни. Основними країнами з розвиненим виноградарством є Китай та Японія. Найбільшим виробником вина в Європі є Італія, Франція та Іспанія, на Американському континенті – США та Аргентина. Найбільше столового винограду у світі виробляють Італія, Туреччина, Японія, США та Єгипет.
Раніше Landlord повідомляв, що виноград вирощувати невигідно та українські виробники опинилися в глухому куті. Спостерігається перевиробництво винограду, що призводить до низьких цін на продукцію. В такій ситуації рентабельність виноградного бізнесу падає.