Вартість кілограма свинини рекордно зросла. Нині середня вартість грудинки вже досягла 190,40 гривень за кілограм, ще в березні вона продавалася по 170,97 грн, повідомляє портал “Мінфін“.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Лопатка подорожчала з 162,37 грн/кг до 189,19 грн/кг. Ошийок у минулому місяця коштував 200,65 грн/кг, а зараз 247,31 грн за кілограм. За підчеревок у березні треба було віддати 161,49 грн/кг, а у цьому місяці 182,21 грн за кілограм. Ребра стали дорожчими зі 164,86 грн/кг до 182,21 грн/кг. Шашличне м’ясо стало дорожчим і з 180,16 грн/кг злетіло до 207,06 гривень за кілограм.
Також повідомляється, що обсяги виробництва продукції тваринництва в Україні знизяться у 2023 році на 2,2%, кажуть у Національному науковому центрі “Інститут аграрної економіки”.
Нагадаємо, Міністерство аграрної політики та продовольства України розробило подетальну інфографіку, яка роз’яснює нові гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів тваринного походження. Нагадаємо, що такі вимоги затверджено наказом Мінагрополітики від 20 жовтня 2022 року № 813.
У селі Пістинь, що на Івано-Франківщині, містяни вже викупили всіх свиней у рідному Косівському районі, тепер шукають по інших. Все для того, щоб приготувати й передати на фронт домашні ковбаски, паштети, тушкованки та м’ясні каші.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!