Новини / Аналітика     07 травня 2019 12:56

В Євросоюзі щороку втрачається 20% виробленого продовольства

Європейська комісія наголошує про неприйнятність втрат продовольства, які в країнах ЄС становлять 20%, і пропонує запровадити методику моніторингу втрат, на підставі якої вживати заходів для їх зменшення.

Про це повідомляє Укрінформ.

Єврокомісія поставила своїм пріоритетним завданням запобігання втратам продовольчих продуктів, розробивши спільну для країн ЄС методику обліку цих втрат, що чітко визначає зміст терміну «харчові втрати».

 «Втрати продовольства неприйнятні у світі, де мільйони людей все ще потерпають від голоду і де природні ресурси, які є основою людського життя та добробуту, дедалі більше скорочуються», – наголосив Франс Тіммерманс, перший віце-президент Єврокомісії.

Читайте: У Північній Кореї 10 млн людей охопила криза продовольства – наслідки найгіршого за 10 років урожаю

Розроблена методика має назву «Делегований акт». Вона заснована на аналізі витрачання харчових продуктів на всіх стадіях – виробництва, транспортування, споживання та утилізації. Моніторування дасть змогу вживати заходів для зменшення втрат продовольства на всіх рівнях.

Передбачається, що на підставі цієї методології країни ЄС до 2020 р. створять свої моніторингові системи, і таким чином до середини 2022 р. Єврокомісія зможе отримувати узагальнену інформацію щодо втрат продовольчих продуктів у ЄС.

Landlord раніше повідомляв про те, як навчити дітей цінувати їжу й поважати фермерів, які її виробляють: 6 способів.

Читайте також