М’ясокомбінат “Гощанські Ковбаси” в Рівненській області успішно введе в експлуатацію сонячну електростанцію об’ємом 346,7 кВт, яка розташована на похилому даху виробничого приміщення. Цей крок дозволить підприємству самостійно забезпечувати свої потреби в електроенергії та значно зменшить витрати на її закупівлю.
Будівництво станції використовувало передові технології та обладнання, що забезпечить ефективну генерацію електроенергії протягом усього року, повідомило «Інфопотік Рівне». Передбачається, що річна генерація сонячної електростанції складе близько 313,8 МВт/год.
Зважаючи на фактичні вартості електроенергії для комерційних споживачів та їх постійне зростання, компанія розраховує на суттєві економії та швидку окупність проєкту в найкоротших термінах. Перехід до зеленої енергетики вважається важливим кроком, що дозволить підприємству не тільки зекономити кошти, але й зменшити свій вплив на навколишнє середовище.
Довідка. М’ясокомбінат “Гощанські Ковбаси” розпочав свою діяльність у 2000 році і на сьогодні є багатофункціональним виробництвом. За даними компанії, у 2015 році їм була присуджена відзнака “Лідера в галузі 2015” та Національні сертифікати “Лідер галузі” та “Кращий керівник року”. Основні напрямки діяльності включають виробництво м’ясних продуктів, оптову та роздрібну торгівлю, а також упаковку їхньої продукції.
Нагадаємо, у Вінницькій міській громаді майже 40 суб’єктів господарювання встановили сонячні електростанції. Влітку сонячна електростанція (СЕС) забезпечувала третину потреб в електриці.
Зростання вартості електроенергії та ракетні удари рф по енергетичній інфраструктурі України зумовили необхідність розосередження вузлів генерації електроенергії. Тож у фермерському ягідному господарстві “Грасс Авеню” вирішили освоїти новий напрям сільського господарства – агровольтаїку.
Україна та Туреччина планують посилити співпрацю у сфері тепличного господарства, зокрема турецькі фахівці займуться модернізацією тепличного господарства Сумського національного аграрного університету (СНАУ).