Новини / Рослинництво     04 листопада 2021 19:28

Цукровики пришвидшують виробництво, щоб заощадити на витратах палива

Вже отримано понад 560 тис. тонн цукру із цукрових буряків

Станом на 21 жовтня сезон виробництва солодкого продукту розпочав 31 цукровий завод з 33 запланованих. Вже отримано понад 560 тис. тонн цукру із цукрових буряків, що вдвічі більше, ніж у відповідний період минулого року (близько 280 тис. тонн). Підприємства у 2021 році хочуть максимально переробити цукрові буряки у порівняно теплу пору року для мінімізації витрат газу та інших видів палива.

“Порівняно з попереднім аналізом розрив по цукристості зменшився з 0,7% до 0,3% рік до року” – коментує директор НВЦ цукробурякового виробництва Олександр Коротинський.

Читайте: Український цукровий завод планує почати експорт жому

Повідомляється, що станом на 21 жовтня зі 134 тис. га, що становить 59% до прогнозу (226 тис. га), зібрано 6,23 млн. тонн цукрових буряків. урожайність становить 46,5 т/га, що більше на 0,9 т/га, ніж у 2020 році (45,6 т/га). Найвища урожайність зафіксована у Львівській та Тернопільській областях – 55,5 та 53 т/га відповідно. Деяке падіння урожайності, починаючи з двадцятих чисел вересня, зумовлене початком активної фази копання буряків у Центральних та Східних регіонах країни. Збирання урожаю відбувається у сприятливих природно-кліматичних умовах. Буряки надходить у переробку кондиційні, і з кожною декадою в них піднімається цукристість, що не може не тішити як аграріїв, так і переробників.

“За таких показників урожайності культури на цукрових заводах у сезоні 2021 року буде перероблено 10,51 млн. тонн цукрових буряків. Враховуючи середній показник виходу цукру в Україні —13,7% (станом на 21 жовтня) — із сировини, яка надійде, буде вироблено 1,44 млн. тонн цукру (розрахунковий показник і може змінюватися). Внутрішній ринок повністю забезпечений цукром внутрішнього виробництва” – прогнозує Коротинський.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв, що ціни на цукор виросли на 5%.

Новини за темою:  Україна нарощує експорт насіння сільськогосподарських культур: збереження тенденцій у 2025 році та надалі

Джерело: НВЦ цукробурякового виробництва

Наталія Софієнко

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також