Новини    22 травня 2023 19:08

Цуккіоло — новий тепличний овоч для європейського ринку

Урожайність овоча досить висока, близько 9-11 кг/м², за густоти посадки близько 8 500 рослин на гектар, тому продуктивна врожайність може перевищувати 100 тис. кг з гектара

Beyond Seeds нещодавно представила Zucchiolo (Цуккіоло), нову концепцію в сегменті тепличного садівництва, яка не залишить байдужим нікого в європейській галузі. Цуккіоло походить від гарбуза, що росте в Південній Америці, який являє собою щось середнє між цукіні та огірком, пише Freshplaza.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Менеджер з маркетингу та розробки продуктів компанії Beyond Seeds Biotech Group Альфредо Санчесм розповів, що за п’ять років розробки у компанії провели генетичне поліпшення вихідного продукту, вирішивши складне завдання адаптації його для вирощування в теплицях. Рослина Zucchiolo має проміжну структуру між огірком і цукіні та являє собою альтернативу для виробників, які вирощують обидва овочі.

У неї короткий цикл, як і у всіх гарбузових, і ми розробили сорти як для осінньо-зимового, так і для весняного циклу вирощування, — пояснив Санчес.

Урожайність овоча досить висока, близько 9-11 кг/м², за густоти посадки близько 8 500 рослин на гектар, тому продуктивна врожайність може перевищувати 100 тис. кг з гектара.

Крім його адаптації до вирощування в теплицях, ще одним важливим завданням, яке нам вдалося вирішити, було створення триколірної лінійки сортів. Ми виробляємо темно-зелені, світло-зелені та жовті цуккіоло.

Zucchiolo не тільки є захопливою новинкою для ринку, а й цікавою альтернативою на рівні виробника, пропонуючи споживачам більшу універсальність: його можна їсти свіжим або приготованим. Це дає змогу Zucchiolo вирізнятися з-поміж інших продуктів садівництва. Овоч може зберігатися в ідеальному стані поза холодильником близько 3 тижнів, що абсолютно неможливо для цукіні або огірка.

Нагадаємо, у 2022 році вчені Науково-дослідного інституту овочебаштанних культур та картоплі Узбекистану запатентували новий сорт часнику під назвою “Жануб”, що в перекладі означає “Південь”, який має коротший термін дозрівання порівняно з іншими сортами, повідомляє EastFruit.

Ізраїльська компанія Rahan Meristem спільно з підприємством Banarica Colombia з Колумбії розробили новий сорт бананів із групи Кавендіш, стійкий до грибного захворювання — фузаріозу TR4, яке відоме як панамська хвороба. Новий сорт також відрізняється високою врожайністю та ранніми термінами цвітіння. Про це повідомляє Fruit-inform.

Ізраїльські дослідники вивели новий сорт томатів, стійкіший до посухи. Передбачається, що він може допомогти фермерам впоратися з негативним впливом зміни клімату. Поглиблений генетичний аналіз, проведений під керівництвом вчених з Єврейського університету Єрусалима, виявив взаємодію між двома областями геному томату, яка призводить до підвищення врожайності та стійкості до посушливих умов, передає AgroExpert.md.

NASA відправило на борт космічної станції насіння червоного перцю чилі (Capsicum annuum) – у межах реалізації проєкту з вирощування плодоносних рослин на міжнародній космічній станції.

Команда старшокурсників з Дартмутського коледжу (штат Нью-Гемпшир, США) розробила проект, який дозволить астронавтам вирощувати овочі на Марсі.

Анна Лиса

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...