Якщо у передсвятковий тиждень березня середньо ринкова ціна на свинину живою вагою перевищувала 47 гривень за кілограм, то очікувана середня ціна поточного на 1,5% нижча. Про це повідомляє Аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України».
За даними фахівців, деяким операторам ринку, все ж таки, вдалось втримати попередню ціну, а ось іншим змушені були знизити ціну.
«Для частини постачальників товарного поголів’я минулотижневі торги завершилися здешевленням на 1-1,5 гривень за кілограм. Тож максимальна позначка цінового діапазону на 11-му тижні опустилася до 47,5 гривень за кілограм, а нижній його поріг залишився на рівні 45,5 гривень за кілограм. Водночас, виробники свинини зазначають, що таке корегування цін не стало для них несподіванкою, а попит з боку закупівельників відповідає наявним обсягам пропозиції», – кажуть в асоціації.