Трейдинг

У мережі магазинів МХП почали роботу м`ясні сомельє

У мережі магазинів МХП з`являються м`ясні сомельє. В компанії розповіли, хто це такі і для чого вони потрібні. Мʼясні сомельє відрізняють ритейл МХП від інших мереж і дають споживачеві більше, ніж гарне обслуговування. Це не просто продавці, а консультанти з приготування їжі.

«Головна мета м’ясних сомельє – вирішити для покупця більшість питань стосовно страв на його столі й тим самим спростити і покращити йому життя. М’ясні сомельє в мережі «М’ясомаркет» – це фахівці з унікальними вміннями. В першу чергу, вони знають покупців, розуміють їхні потреби і щиро хочуть допомогти. Крім того, вони добре розуміються на асортименті в магазині, знають основні принципи приготування страв і комбінування продуктів, тому як ніхто вміють подбати про смачні сніданки, обіди й вечері», – зазначає Андрій Булах, заступник голови правління МХП.

photo 2024 04 29 16 46 06

Що відрізняє м’ясного сомельє від продавців? М’ясні сомельє – неофіційні шеф-кухарі українських родин. Вони рекомендують покупцеві не просто продукт з полиці, а страву, яку можна приготувати з продуктів, наявних у магазині. М’ясний сомельє –  це хороший знайомий гостя, який знає його смаки, смаки його родини, сімейні кулінарні традиції, й може запропонувати саме те, що потрібно конкретно цій людині. В компанії планують, що покупці ходитимуть за мʼясним сомельє між «М’ясомаркетами» так, як вони ходять за своїм бʼюті-майстром чи лікарем.

photo 2024 04 29 16 46 05 (2)

Мʼясні сомельє навчаються у Школі мʼясного сомельє МХП.  У 2023 році компанія відкрила спеціальний навчальний «М’ясомаркет», який є точною копією реального. Зараз мʼясні сомельє проходять повний цикл підготовки – від теорії до практики – в реальних умовах за спеціально розробленими програмами. Навчання відбувається за рахунок компанії МХП.

Для мʼясних сомельє відкрита можливість карʼєрного зростання. Працівник, який починає зі стажера, має всі шанси стати не тільки старшим мʼясним сомельє, а й керівником магазину. Або й узагалі обійняти посаду шефа-сомельє чи будь-яку іншу позицію в МХП. Такий приклад уже є – одна з мʼясних сомельє із «М’ясомаркета» в Києві нині працює директоркою одного з напрямів власного ритейлу МХП.

Читайте також: Агрохолдинг МХП Косюка розпочав вирощувати деякі овочі

Нагадаємо, у березні 2024 року Антимонопольний комітет  дозволив одному із найбільших виробників м’яса птиці компанії “МХП” (Київ) створити спільне підприємство з  компанією Desert Hills Veterinary Services Company Limited (DHV) (Саудівська Аравія) у місті Ер-Ріяд (Саудівська Аравія).

Торік найбільший український виробник курятини агрокомпанія МХП уклала акціонерну угоду про створення спільного підприємства з Desert Hills Veterinary Services Company Limited (DHV), “донькою” Tanmiah Food Company – провідного постачальника м’яса птиці та іншої м’ясної продукції на Близькому Сході, що котирується на саудівському фондовому ринку.

МХП і DHV підписали меморандум про взаєморозуміння, яким закріпили своє партнерство задля об’єднання зусиль із розвитку фермерських господарств потужністю понад 1 млн птахів, які щороку вироблятимуть майже 175 млн інкубаційних яєць. Також у Саудівській Аравії буде створено сучасний птахівничий інкубатор і комбікормовий завод.

Читайте також: Вінницька МХП може отримати до $30 млн кредиту від IFC для розширення потужностей заводу з виробництва біометану

Агрохолдинг МХП купує новий актив. 15 квітня 2024 року група уклала договір купівлі-продажу щодо придбання 100% корпоративних прав у неназваному бізнесі, що займається переробленням м’яса в Україні, оцінною вартістю €14 (еквівалент $15,1 млн). Група уже купила 24,9% корпоративних прав за €3,5 млн.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл словенській Perutnina Ptuj D.O.O., яка належить агрохолдингу МХП, на створення спільного підприємства в Албанії та придбання часток албанських компаній, що займаються виробництвом і переробленням курятини.

Валерія Пепеля

Валерія Ясницька

Журналіст-аналітик, редактор. Пише інтерв'ю та статті про агробізнес. Має дві вищі освіти - економічну та технічну. У друкованих та онлайн-ЗМІ працює від 2006 року. Улюблена тематика - економічне та соціально-політичне життя України.

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку