Технології

У Канаді виробляють м’ясо з цукрових водоростей

Канадські компанії Modern Seafood та Cascadia Seaweed об’єднали зусилля для розробки та створення запатентованих рецептів альтернативного м’яса на основі цукрової ламінарії.

Наразі триває етап науково-дослідної роботи у рамках партнерства та вже розроблені перші страви.

“Перехід на рослинну їжу займає лідируючу позицію серед рішень щодо пом’якшення зміни клімату. Тим паче, морські водорості не потребують для вирощування прісної води, добрив чи пестицидів”, — коментує Тара Хаддад, засновниця Modern Plant-Based Foods, материнської компанії Modern Seafood.

На основі цукрової ламінарії вийдуть на ринок під торговою маркою споживчих товарів Cascadia Seaweed — Kove Ocean Foods. Modern Plant-Based Foods вже мають асортимент продуктів рослинного походження, включаючи альт-м’ясо, молочні продукти, супи та веганські закуски.

Усі ці пропозиції не містять сої, глютену, горіхів та ГМО і продаються у деяких ресторанах та роздрібних магазинах по всій Канаді.

«Наше бачення ідеально узгоджується з місією Modern Seafood змінити спосіб виробництва продуктів харчування для захисту навколишнього середовища та здоров’я людей», — зауважив Дезіре Дюпюї, віце-президент відділу продажів та маркетингу Cascadia Seaweed.

Раніше японські вчені створили найдорожче м’ясо у світі 

Джерело: newfood.media

Наталія Софієнко

Марченко Наталія

У журналістиці з 2014 року. Старший редактор стрічки новин landlord

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку