Новини / Технології     22 березня 2024 15:20

Ресторани McDonald’s в Україні подаватимуть напої без пластикових кришок, а прибори будуть дерев`яними


McDonald’s в Україні запускає одразу декілька ініціатив, спрямованих на турботу про екологію, а саме скоротить використання пластику та інших матеріалів.

Про це йдеться в пресрелізі компанії.

“У березні цього року McDonald’s в Україні розпочав одразу кілька екологічних ініціатив. Компанія відмовляється  від пластикових столових приборів  та поступово замінює їх на прибори з деревини… При цьому наші постачальники застосовують стратегії відновлення та збереження лісових екосистем”, – йдеться в повідомленні.

У компанії додали, що втілення цієї ініціативи дасть змогу зменшити використання пластику на 40 тонн щорічно.

Окрім цього, з березня цього року McDonald’s частково відмовляється від використання пластикових кришок  для стаканів, аби зменшити використання пластику ще на 8,5 тонн на рік. Всі напої в стаканах, які продаються для споживання всередині закладу McDonald’s, окрім чаю та гарячих напоїв  у складі Хеппі Міл, подаватимуться без кришок.

Всі кур’єрські замовлення та на виніс, як і раніше, будуть подаватись в закритих стаканах. За потреби клієнти завжди можуть попросити кришку в працівників закладу.

Також McDonald’s відмовляється від використання гумових рукавичок у виробничій зоні, які були запроваджені на вимогу уряду під час пандемії COVID-19.

“Наразі, коли карантинні вимоги скасовано, компанія може зменшити використання гуми в середньому на 70 тонн щорічно”, – підрахували в мережі.

Також компанія планує позбутися паперових вкладок для таць, що дає змогу зберегти 100 тонн паперу на рік.

“Ініціативи McDonald’s є частиною глобальних зобов’язань компанії щодо відповідального використання ресурсів і зменшення відходів. До кінця 2025 року компанія має зобов’язання повністю перейти на використання всіх пакувальних матеріалів з поновлюваної сертифікованої сировини, а також сировини, яку можна використовувати повторно”, – пояснили в McDonald’s.

Нагадаємо, Цього року несприятливі погодні умови підвищили ціни на помідори на 445% в Індії. McDonald’s припинив використовувати помідори для приготування їжі в більшості своїх закладів на півночі та сході Індії на тлі п’ятикратного зростання ціни них, оскільки несприятливі погодні умови обмежили врожайність цієї культури

Новини за темою:  Український ШІ-стартап Crosscheck залучив $450 000: серед клієнтів — Kernel, Astarta та компанії зі США і ЄС

McDonald’s створює додаткову мережу ресторанів під назвою CosMc’s. Гігант швидкого харчування поділився декількома подробицями про проєкт.

Виявляючи турботу про диких бджіл, кілька ресторанів McDonald’s у Швеції обладнали на своїх дахах вулики і висаджують навколо квіти та різноманітні рослини. Віддати належне природоохоронному проекту цих локацій покликана ініціатива компанії – створення McHive. У новому міні-ресторані не подають бургерів і фрі – він функціонує як повноцінний вулик.

Валерія Пепеля

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також