Про це повідомляє HortiDaily.
BIOhof Kirchweidach займається виробництвом тепличних овочів у громаді Кірхвайдах, розташованій у німецькій землі Баварія. Представники місцевої влади стверджують, що завдяки цій компанії Кірхвейдах – тепер «мекка культивування під склом».
Від моменту свого заснування у 2014 р. компанія сім’ї Штайнер збільшила площу своїх теплиць до понад 20 га. У майбутньому ще планують спорудити 3 га теплиць для розширення виробництва суниці та 4 га для вирощування томатів взимку. Продукцію тут вирощують виключно для відомих мереж Rewe і Penny. Сьогодні на підприємстві працює 200 співробітників.
У новій теплиці ведеться органічне виробництво без використання викопного палива. За словами підприємців, ця кліматична енергетична концепція унікальна і демонструє стійкість та екологічне використання тепла в Європі.
Читайте: Як здобути високі врожаї пшениці: кейс господарства Прогрес
В органічній теплиці застосовується власний компост, а також дощова вода, яка збирається з даху теплиці. Об’єкт використовує геотермальне тепло із розташованої неподалік геотермальної свердловини, а також енергію з біогазової установки.
Тепло, яке не використовується теплицями, постачається в сусіднє село. Це одна з речей, яка робить теплицю Штайнера популярною в цьому районі, як відзначили представники місцевої влади.
«Геотермічне буріння не було б доцільним для наших 400 мешканців, але теплиці Штайнера були великим і перспективним проектом, – говорить мер Кірхвайдаха. – Штайнери дуже добре інтегровані тут у регіоні, поліпшили інфраструктуру та створили робочі місця».
Landlord раніше повідомляв про те, що в Японії відкрили теплицю площею 13 га з електростанцією на біомасі.