Новини    21 жовтня 2021 15:51

Шкідливе для людства і навколишнього середовища. У Великій Британії пропонують зменшити споживання м’яса

У Британії підіймають питання про обмеження споживання м’яса через шкідливий вплив на здоров'я

Британський науковець Марк Спрінгманн закликав на законодавчому рівні обмежити споживання червоного м’яса.

За останнє десятиліття жителі Великої Британії знизили споживання м’яса на 17%. Існує стійкий науковий консенсус, що високе споживання м’яса надзвичайно шкідливе для людства і навколишнього середовища.

Читайте: Актор Ештон Катчер інвестує в стартап з вирощування лабораторного м’яса

“В середньому, кожен житель споживає одну порцію м’яса кожного дня, в тому числі чотири порції червоного і обробленого м’яса. Необхідна значна політична підтримка, щоб зробити здорове харчування доступним і привабливим для всього британського населення” – наголосив Спрігманн.

Він вважає, що ця їжа є основним фактором глобального потепління, виділяючи в атмосферу таку ж кількість парникових газів, як і енергетична система Великої Британії. Скорочення споживання м’яса може зменшити десятки тисяч смертей від серцево-судинних захворювань і раку. Проте, не дивлячись на цю надзвичайну ситуацію в області громадського здоров’я та навколишнього середовища, політики, не бажають робити значущих кроків.

Громадська охорона здоров’я Англії рекомендує споживати 51 г в день червоного і обробленого м’яса.

“Оновлення національної програми споживання, з урахуванням останніх наукових даних, стане важливим першим кроком до скорочення 30 тис. щорічних смертей, пов’язаних зі споживанням червоного і переробленого м’яса у Великій Британії”, – наголосив Марк Спрінгманн.

Landlord раніше розповідав, що Леонардо Ді Капріо став співвласником стартапу з вирощування лабораторного м’яса.

Джерело: The Guardian

Наталія Софієнко

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...