Ігор Савчук з села Хорлупи, що на Волині, володіє сотнею кіз. Це найбільше стадо у Волинській області. Також фермер займається виготовленням 15 видів сиру.
За словами Ігоря Савчука, спочатку він виготовляв лише бринзу. Далі стикнувся з занепадом – молоко віддавав на завод. Однак через певний період часу справи пішли вгору.
Читайте: Вирощують равликів з білої ікри: кейс господарів з Прикарпаття
Нині господар зі своєю дружиною два рази на тиждень возять сири власного виробництва на базар, виготовляють продукцію щодня. Серед сирів, якими торгує сім’я Савчуків: бринза, рікота, сулугуні, моцарела, качотта, гауда, голландський, рокфор із пліснявою, косички, шевроні навіть бринза з шоколадом.
Окрім цих видів, господарі займаються й виготовленням копчених сирів – коптять у спеціальній бочці на фруктових гілках, що додає сирам ексклюзивного аромату.
Савчуки також вимочують окремі види сиру у вині, а в деяких витримка близько 8 місяців. Як стверджує фермер, скуштувавши один раз його сиру, клієнти обов’язково повертаються.
Раніше Landlord розповідав, що господар з Івано-Франківщини виготовляє сири в черемші, кропиві та з пліснявою.
Джерело: Волинь Post
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!