Новини    25 грудня 2023 14:52

Щороку в ЄС скорочуватиметься виробництво свинини на 1%


Посилені екологічні вимоги, експортні обмеження, африканська чума свиней (АЧС), а також суспільний опір вплинуть на зменшення виробництва свинини в Європейському Союзі, як це передбачено в Прогнозі аграрного розвитку ЄС на 2023-2035 роки.

Очікується, що до 2035 року виробництво свинини в ЄС зменшиться на 0,9% щорічно, що становить майже 2 мільйони тонн у порівнянні з рівнями 2021-2023 років.

Також передбачається, що споживання свинини на душу населення в ЄС зменшиться на 0,7% на рік, досягнувши 29,7 кг до 2035 року, що на 7% менше порівняно з вже низькими показниками 2021-2023 років.

За прогнозами експертів, виробництво у Китаї, Філіппінах та В’єтнамі відновиться швидше, ніж очікувалося, що призведе до зменшення світового попиту на імпорт, попри можливість нових спалахів АЧС. Однак, можливе збільшення попиту на імпортовану свинину у США, Австралії, країнах Африки на південь від Сахари, деяких азійських регіонах та сусідніх європейських країнах.

Протягом наступного десятиліття Велика Британія може стати основним напрямком експорту свинини з ЄС.

Загалом, ці фактори призведуть до зниження експорту в найближчі роки, після чого він стабілізується на трохи нижчому рівні до 2035 року, скоротившись на 620 тисяч тонн у порівнянні з періодом 2021-2023 років.

Нагадаємо, на міжнародній конференції, організованій ФАО, виникли сумніви щодо ефективності вакцин проти африканської чуми свиней (АЧС), як повідомляє асоціація “Свинарі України”.

Маргарита Юзяк

Новини за темою:  ТАС Агро завершив весняну посівну: яровими культурами засіяно 40 тис. гектарів
Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...