Новини / Кейси     17 лютого 2020 09:03

Протеїнова їжа майбутнього: хробаки, жуки та личинки на столах європейців

Кількість білків, які люди отримують від комах така ж сама, як і від корів, однак комахи їдять у 12 разів менше. 

У Європі дедалі частіше люди почали вживати в їжу комах та черв’яків. На полицях супермаркетів ви з легкістю знайдете цукерки, хліб, печиво та соуси з хробаками, повідомляє Радіо Свобода.

Фермерка з Данії Дорте Свенструп кілька років тому зайнялася розведенням черв’яків – борошняних хрущаків. Раніше вирощувала свиней та рогату худобу.  За словами жінки, у хрущака чотири стадії розвитку: яйце, личинка, лялечка, жук. Потім жуки знову відкладають яйця. Живуть комахи у пластикових коробках. Їдять дрібнозмелену зернову суміш, моркву, картоплю капусту. Дора вирощує 2 тонни комах на місяць. Кілограм личинок коштує 1000 крон (понад 3500 грн).

Читайте: Органічна їжа цілий рік без водопостачання: український стартап розриває шаблони в Кувейті

Доросла личинка – джерело протеїну, натрію, заліза, міді, цинку. Кількість білків, які люди отримують від комах така ж сама, як і від корів. Однак комахи їдять у 12 разів менше, йдеться у звіті ООН. Плюс їхнє розведення потребує менше часу та меншої площі.

Відповідно до даних ООН, вже понад 2 млн людей у світі їдять комахи. В основному – в Азії та Африці.

Як повідомляв LANDLORD, грузинський художник вирощує віслюків заради цілющого молока.

Фото: unsplash.com

Читайте також