Політика

Боротьба з фальсифікацією продуктів. Уряд зробив крок до удосконалення харчової сфери

28 жовтня на засіданні уряду підтримано законопроєкт, який встановлює додаткові вимоги до маркування і реалізації харчової продукції та удосконалює чинне законодавство в харчовій сфері.

Реалізація законопроєкту дозволить запобігти недобросовісній конкуренції в галузі виробництва харчової продукції, забезпечити належну простежуваність харчових продуктів, оновити та доповнити термінологію, а також гармонізувати національне законодавство з європейським.

“Подальша підтримка і реалізація цього законопроєкту посилить боротьбу з фальсифікатом, забезпечить споживачів повною, достовірною інформацією про харчові продукти та посилить відповідальність за порушення вимоги до виробництва і введення в обіг харчової продукції”, — зазначила заступниця міністра економіки України Ірина Новікова.

Нагадаємо, що відмова від пальмової олії дозволить очистити молочну галузь від фальсифікату.

Джерело: Мінекономіки

Наталія Софієнко

Марченко Наталія

У журналістиці з 2014 року. Старший редактор стрічки новин landlord

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку