Агрохолдинг НІБУЛОН виставив на аукціон цілісний майновий комплекс повного циклу, який розташований у Житомирській області. До нього входять свинокомплекс і мʼясопереробний цех, інформує пресслужба компанії.
Площа підприємства становить 11 га.
Серед переваг бізнесу: вигідне розташування в центральній частині України поблизу столиці, робоче обладнання у відмінному стані, наявність персоналу, який складається з місцевих мешканців, стабільний попит на свинину та продукти її переробки як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку, власна торгова марка «Бистрицька», проєктні та дизайнерські напрацювання, — зазначили у повідомленні.
Потужності свинокомплексу дозволяють утримувати 4,2 тис. голів на рік, що становить близько 350 т живої маси. М’ясопереробний цех дозволяє виробляти 60 т м’ясної продукції на рік.
Торги триватимуть до 20 квітня, ціна договірна.
Довідка. Нібулон – один із найбільших українських виробників та експортерів сільськогосподарської продукції. До складу підприємства входять 22 виробничі філії (виробництво сільгосппродукції на 82,5 тис. га орендованих земель), 19 елеваторних комплексів і перевантажувальних терміналів із загальним обсягом одноразового зберігання 1,77 млн т, суднобудівно-судноремонтний завод і судноплавна компанія.
До війни компанія “НІБУЛОН” обробляла 82 тис. га землі, володіла і управляла мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів і сучасним морським терміналом, розташованим у Миколаєві. “НІБУЛОН” експортувала переважно кукурудзу, пшеницю і ячмінь у більш ніж 20 країн світу. Крім того, компанія мала широку лінійку флоту (річковий, морський і змішаний).
Читайте також: “Нібулон” впроваджує енергомоніторинг роботи елеваторів
Раніше ми повідомляли, що НІБУЛОН міняє технологію виробництва та структуру посівних площ. Відтепер у межах одного кластера вирощують одну-дві культури (іноді використовують третю як страхову), а не чотири-п’ять на кожній маленькій філії, як раніше. Відтепер у межах одного кластера вирощують одну-дві культури (іноді використовують третю як страхову), а не чотири-п’ять на кожній маленькій філії, як раніше, розповів директор з агровиробництва “НІБУЛОН” Олег Веселов.
Також агрохолдинг відходить від колгоспної моделі, коли ставку робили на велику кількість персоналу та малопродуктивні техніки, а всі рішення ухвалювали централізовано. Наприклад, раніше філії були несамостійні в ухваленні конкретних виробничих (тактичних) рішень, що гальмувало роботу, адже потрібно було пройти багато погоджень.
Тепер, за словами Веселова, тактичні рішення ухвалюють керівники кластерів – звісно, стратегічні плани ухвалюють на рівні керівництва холдингу.
“НІБУЛОН” передислокував частину свого флоту з Миколаєва на Дунай. Плавзасоби розбирали і транспортували суходолом на великих автотягачах. Збирали плавзасоби на новій філії “Бессарабська”. У компанії повідомляли, що так вдалося перевезти чотири буксири, а також дві вантажно-розвантажувальні машини. Але більша частина флоту компанії все рівно залишається у Миколаївському порту.
Флот компанії до повномасштабної війни налічував 85 одиниць плавзасобів. На початку війни “НІБУЛОН” втратив три буксири і п’ять одиниць несамохідного флоту. На початку вторгнення компанія надала свої баржі, щоб заблокувати можливий підхід ворога до Миколаєва водним шляхом.
Проєкт USAID “Економічна підтримка України” закупив 50 сучасних вагонів-хоперів для потреб “Нібулон”. Вагони виготовлятимуть на львівському заводі “Карпати”.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!