Новини    02 жовтня 2023 19:04

На Закарпатті збивають морозиво з пива та сидру

Бренд використовує природну колірну гамму та не додає штучні барвники

На Закарпатті у селі Кваси місцеві підприємці виготовляють унікальне морозиво з козячого та овечого молока під брендом “Гуцало Джелато”, має широкий асортимент. Це ягідні щербети, пивне морозиво, морозиво з лісовими шишками, гілочками смереки, вершкове з овечого або козиного молока, передає newfood.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Морозиво з овечого молока містить більше жирів, білків та вітаміну А, має менше лактози, виражену кремову текстуру та насичений смак. Вважається, що овече молоко допомагає добре відновитися організму, а також сприяє насиченню клітин головного мозку, що зумовлює поліпшення пам’яті та працездатності.

Зазначається, що козине молоко – найкращий пробіотик для травлення. Воно підтримує імунну систему та допомагає боротися з запаленнями.

Бренд використовує природну колірну гамму та не додає штучні барвники.

Підприємці зазначили, що ніжно-рожевий – це сорбет із теруарного сидру. Також є морозиво із додаванням справжнього пива або смерекових гілочок.

Водночас “Гуцало” не зупиняється лише на морозиві. Тут можна знайти крафтові сири, безліч солодощів, мед та унікальні леквари. Також тут варять сирну карамель, яку можна мастити на млинці та оладки, а також варення із гострого перцю.

Нагадаємо, українські виробники морозива у січні 2023 року експортували 355,6 т продукції, що на 25,22% більше, ніж у січні 2022 року, повідомляє пресслужба Асоціації виробників молока.

Раніше стало відомо, що у Вінниці  продовжують розвивати кондитерську майстерність та розширювати асортимент. Підприємство, яке випускає кондитерську продукцію під ТМ “Солодка мрія”, віднедавна почало виготовляти 4 різновиди морозива на паличці — “Ескімо”, “Брауні”, шоколадне та лимонне.

Український виробник морозива та заморожених напівфабрикатів “Три Ведмеді” отримав беззаставний кредит в 210 млн грн від “Райффайзен Банку” під страхове покриття Експортно-кредитного агентства (ЕКА) на здійснення експорту до Польщі.

У Фінляндії випустили перше у світі морозиво з повітря. Основа морозива – Solein. Це революційний мікробний протеїн, який отримав схвалення регулюючих органів Сінгапуру для комерційного використання у вересні минулого року.

Анна Лиса

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...