Новини

На Львівщині розпочали збір чайної троянди

На Львівщині власники львівської сироварні “Гарбузовий рай” Ігор Рева та Соломія Братах розпочали сезон тертої ружі. Фермери збирають пелюстки троянд та перетирають їх із цукром чи медом, повідомила у прямому етері в Instagram Соломія Братах, передали в AgroPortal.

Сироварінням подружжя займається уже вісім років, паралельно — виробляють трояндовий конфітюр. Вони мають власну плантацію ружі у 2 га. На осінь планують закласти ще гектар.

Окрім того, що ми самі вирощуємо ружу, ми її ще закуповуємо в односельчан. Але не в усіх, а лише в тих, які перейняли наш досвід. І ось тут найскладніше було пояснити людям, що кожен процес має бути зроблений в певний час — не раніше і не пізніше, – розповіла Братах.

Торік пелюстки у населення закуповували по 120-160 грн/кг. Ціна залежала від обсягу і від того — пелюстка це чи квітка.

Це сезонна робота, односельчани посадили кущі, в сезон зранку зібрали і привезли нам. Ми з ними відразу розрахувалися, і цілий день люди вільні, — зазначила про переваги такої співпраці підприємиця.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений AgroPortal.ua | Агровидання (@agroportal.ua)

Через погодні умови троянда цього року зацвіла раніше, тому вже зібрано і перетерто перші пелюстки в сезоні-2024.

Я сподіваюся, що не буде затяжних дощів, адже ми вже розпочали збір пелюсток. Перший літр конфітюру у нас вже є. Думаю, що 1,5-2 т цього сезону зможемо переробити. Але все залежить від погоди, — пояснила Соломія.

Нагадаємо, дрібних виробників Київщини об’єднають в електронному каталозі крафтовиків, аби підтримати розвиток та стимулювати аграрний і ремісничий сектор.

Крафтова виноробня “Бейкуш”, що розташована між Бузьким та Березанським лиманами на Миколаївщині, планує збільшувати виробництво.

Виноробня Закарпаття “Шато Чизай” вперше в Україні створила помаранчеве вино – Furmint Orange, повідомляє пресслужба компанії.

У селі Гораївка на Хмельниччині (Бакота), у садибі “Дім мандрівника”, зварили перше крафтове пиво “Бакітський гарбузовий ель”.

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, який легалізовує роботу виробників крафтових спиртних напоїв та спиртових дистилятів ( №5762).

Анна Лиса

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку