Новини    27 травня 2024 18:47

На Львівщині розпочали збір чайної троянди

Через погодні умови троянда цього року зацвіла раніше, тому вже зібрано і перетерто перші пелюстки в сезоні-2024

На Львівщині власники львівської сироварні “Гарбузовий рай” Ігор Рева та Соломія Братах розпочали сезон тертої ружі. Фермери збирають пелюстки троянд та перетирають їх із цукром чи медом, повідомила у прямому етері в Instagram Соломія Братах, передали в AgroPortal.

Сироварінням подружжя займається уже вісім років, паралельно — виробляють трояндовий конфітюр. Вони мають власну плантацію ружі у 2 га. На осінь планують закласти ще гектар.

Окрім того, що ми самі вирощуємо ружу, ми її ще закуповуємо в односельчан. Але не в усіх, а лише в тих, які перейняли наш досвід. І ось тут найскладніше було пояснити людям, що кожен процес має бути зроблений в певний час — не раніше і не пізніше, – розповіла Братах.

Торік пелюстки у населення закуповували по 120-160 грн/кг. Ціна залежала від обсягу і від того — пелюстка це чи квітка.

Це сезонна робота, односельчани посадили кущі, в сезон зранку зібрали і привезли нам. Ми з ними відразу розрахувалися, і цілий день люди вільні, — зазначила про переваги такої співпраці підприємиця.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений AgroPortal.ua | Агровидання (@agroportal.ua)

Через погодні умови троянда цього року зацвіла раніше, тому вже зібрано і перетерто перші пелюстки в сезоні-2024.

Я сподіваюся, що не буде затяжних дощів, адже ми вже розпочали збір пелюсток. Перший літр конфітюру у нас вже є. Думаю, що 1,5-2 т цього сезону зможемо переробити. Але все залежить від погоди, — пояснила Соломія.

Нагадаємо, дрібних виробників Київщини об’єднають в електронному каталозі крафтовиків, аби підтримати розвиток та стимулювати аграрний і ремісничий сектор.

Крафтова виноробня “Бейкуш”, що розташована між Бузьким та Березанським лиманами на Миколаївщині, планує збільшувати виробництво.

Новини за темою:  Коваль закликав бізнес Данії інвестувати в агросектор України та створювати спільні бренди

Виноробня Закарпаття “Шато Чизай” вперше в Україні створила помаранчеве вино – Furmint Orange, повідомляє пресслужба компанії.

У селі Гораївка на Хмельниччині (Бакота), у садибі “Дім мандрівника”, зварили перше крафтове пиво “Бакітський гарбузовий ель”.

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, який легалізовує роботу виробників крафтових спиртних напоїв та спиртових дистилятів ( №5762).

Анна Лиса

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...