На Херсонщині СТОВ “Енограй” розпочало сезон збору та відвантаження слив, інформує пресслужба компанії.
Під ворожою окупацією господарство пробуло 9 місяців, як наслідок, втрачено 80% дерев. Частину саду доведеться розкорчовувати, бо без поливу засохли дерева.
Під сливи тут залишилося 30 га, з яких компанія вже збирає врожай і відвантажує на полиці METRO.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
З попитом і реалізацією ранньої сливи в нас проблем ніколи не було. Але проблеми з’являються з попитом на ту сливу, яка достигає в кінці серпня та на початку вересня. Адже слива — це не настільки популярний фрукт, як, приміром, черешня, персик чи яблуко. Тобто попит на неї є, але зовсім незначний. Але наша перевага полягає в тому, що ми вирощуємо херсонську сливу, яка є значно солодшою, – зазначив Віталій Крупа, керуючий дільницею СТОВ “Енограй”.
Нагадаємо, раніше українські виробники почали відвантаження перших великих партій кавунів з місцевих господарств.
15 червня на Одещині фермер, який працює в селі Муравлівка Саф’янівської сільської громади в Ізмаїльському районі, розпочав збирати озимий ячмінь.
Збір цьогорічних зернових у ГК “Прометей” розпочали з озимого ячменю. Площі з цією культурою розташовані переважно в Баштанському районі Миколаївської області.
У Чернівецькій області ТОВ “Мрія Фармінг Буковина” першим розпочало жнива ранніх сільськогосподарських культур, інформує пресслужба Чернівецької ОВА.
Деякі господарники Волинської області розпочали збір озимого ячменю, загальна площа посіву якого в області становить 7,7 тис. га, інформує пресслужба Волинської ОВА.
Після підриву дамби Каховської ГЕС, посмакувати херсонськими кавунами доведеться ще не скоро. Однак мешканцям Вінниччини пощастило – в регіоні минулі роки почали активно засівати цю культуру та успішно її вирощувати.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!