Про це повідомляє Seeds.
За відродження виробництва цієї продукції в Україні взялися закарпатські фермери-ентузіасти. За їх словами, закарпатський чай – виняткової якості. Як відзначив чайний експерт Максим Малигін, деякі іноземні експерти на дегустації не могли повірити, що оцінюваний ними чай – український.
Читайте: Як переселенці з Донецька змогли створити прибуткову екоферму на Київщині
Виростити чай з нуля, як і відроджувати посадку, досить складно. Проте це вдається також і приватним господарствам, як от сімейній фермі Kеltic Yard Галини і Юрія Клованичів, котрі мають трирічну плантацію чаю, а також 10-річну плантацію інших екзотичних для України культур.
Landlord раніше повідомляв про екзотичний сад фермера з Тернопільщини: Іван Мерлавський із Чорткова вирощує близько 40 сортів хурми.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!