Після шести років експериментів ліванська компанія Garlidoux розробила часник зі звичним смаком, але без неприємного запаху. Про це повідомляє seeds.org.ua.
«Часник — чудова спеція, яка покращує смак багатьох страв. Особливо часто його використовують у східній кухні. Утім, часник має побічний ефект — неприємний запах, тому часто споживачі у ресторанах відмовляються від страв з ним. Та цю проблему вже розв’язано. Після шести років експериментів ліванська компанія Garlidoux розробила часник зі звичним смаком, але без неприємного запаху», — йдеться в повідомленні.
Зазначається, що це не зовсім часник, а часникова паста. Вона не лише позбавляє від неприємного запаху, а й від інших побічних ефектів після вживання часнику, як-от неприємні відчуття у шлунку.
«Ми розробили технологію, яка зводить до нуля побічні ефекти сирого часнику, зберігаючи на 100% форму, смак, смак, переваги сирого часнику. Відтепер сирий часник можна їсти, не страждаючи від наслідків неприємного запаху з рота, болю в шлунку, розладу травлення, спраги, будь-яких неприємних відчуттів, пов’язаних із сирим часником. Наша мета — отримати частку на світовому ринку часнику… Експорт продукту наразі є короткостроковою стратегією виробника», — розповів Халіл Абуррусс, генеральний директор Garlidoux.
Раніше Landlord повідомляв, що в Україні середня вартість часнику перевищила 100 грн/кг.
Владислава Михайленко
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!