Про це повідомляє Укрінформ.
Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів ще три роки тому ініціювала можливість постачання українського ріпаку до Китаю, проте отримала відмову. 10 червня 2019 року було повторно скеровано запит щодо можливості експорту сорго, пшениці та ріпаку до КНР, і наразі щодо ріпаку отримано позитивний відгук, а проект протоколу передано на внутрішньодержавне погодження.
«Дуже сподіваємося, що цього року в рамках офіційного візиту української сторони в Китай будуть підписані певні протоколи, зокрема й щодо ріпаку. Це означає відкриття китайського ринку для цієї культури», – відзначила начальник Управління міжнародного співробітництва Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів Олена Курята.
У відомстві бачать реальні перспективи отримати також дозвіл на постачання до Китаю сорго. Крім того, інспекційним органам КНР відправлено аналіз фітосанітарного ризику і для таких культур, як горох та квасоля.
Читайте: В Україні встановили світовий рекорд із врожаю сорго
За словами Олени Куряти, на розгляд китайської сторони скеровано запит щодо можливості постачання до КНР яблук, черешні, лохини, меду, яєць, рибних продуктів.
Landlord раніше повідомляв про те, що наразі тривають переговори між Китаєм та Україною про постачання української курятини на китайський ринок. Угода може бути укладена вже до кінця року.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!