Про це в ефірі Агро.ФМ розповів Микола Батрацький, громадянин Ізраїлю.
За його словами, вирощувати фрукти та овочі в пустелі – дуже вигідно. Там немає шкідників та бур’яну. Тож використовується мінімально гербіцидів і пестицидів. Відтак – продукти практично на 100% екологічно чисті.
Для зрошення в Ізраїлі використовують або підземні води, або опріснену воду. Однак часто застосовують для поливу навіть солону воду. При цьому головний тренд – крапельне зрошування, при якому чітко розраховується кількість та об’єм необхідної для рослини рідини.
Читайте: Ізраїль може відновити імпорт українських яєць
«Один із різновидів помідор чері був відкритий саме в Ізраїлі. Деякі з них почали поливати саме солоною водою. І вони стали дуже солодкими – такими, що навіть їх неможливо було їсти. Фактично їли цукор», – розповідає Микола Батрацький.
Як раніше повідомляв Landlord, у Києві презентували найцікавіші для української агрогалузі ізраїльські стартапи. Свої інноваційні розробки презентували ізраїльські стартапи Taranis, Sensilize, CropX, Netafim і ADAMA.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!