Косюк годуватиме Європу напівфабрикатами

Виробник «Нашої Ряби», компанія «Миронівський хлібопродукт», планує купити в Європі третій завод, який вироблятиме з української курятини напівфабрикати для місцевих споживачів. Два інші підприємства уже функціонують в Нідерландах та Словаччині, повідомляє Дєло.
«Нам цікаво придбання невеликого заводу, щоб поглибити переробку м’яса, – каже Анастасія Союботюк, начальник департаменту по роботі з інвесторами МХП. – М’ясні напівфабрикати затребувані в ЄС. Готові співпрацювати з європейськими торговими мережами і виготовляти продукцію під їх торговельними марками».
На заводах в Нідерландах та Словаччині МХП переробляє охолоджені напівтуші, які постачає із України. Потужності в Нідерландах складають 1 500 тонн в місяць, в Словачині – втричі більше. Поки що останній працює не на повну потужність, його довантажать після будівництва другої лінії Вінницької птахофабрики.
Нині Миронівський хлібопродукт – найбільший виробник курятини в Україні з часткою ринку 55%. Завод в Нідерландах компанія запустила торік. Інвестиції склали $3,5 млн. Завод в Словаччині обійшовся в $3, його компанія Юрія Косюка заснувала спільно з європейським дистриб’ютором.
Будучи найбільшим виробником МХП також став найбільшим отримувачем бюджетних дотацій – 42% від всього передбаченого об’єму.