Новини     9 місяців тому

Голова Держпродспоживслужби розповів, як продати домашнє м’ясо


Продавати на ринку м’ясо худоби, яку тримали в «домашніх умовах» можна у разі, якщо тварину забили на сертифікованій бійні. Про це в інтерв’ю БізнесЦензор заявив  голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа.

«Що стосується повної заборони подвірного забою, то поки це лише законодавча пропозиція. Я читав у багатьох ЗМІ, що буде заборона продавати «домашнє м’ясо». Відверта неправда. Можна привезти на бійню, забити і потім реалізувати на ринку. Заборони на реалізацію немає. Просто забій має робитися відповідно до вимог, які існують у всіх цивілізованих країнах», – наголосив він.

На його думку, такий порядок зробить ринок м’яса в Україні більш цивілізованим.

«Якщо забиваєш для себе, сім’ї, то будь-ласка. Не виносиш на ринок – забивай для себе, немає проблем. Але коли говоримо про елементи бізнесу, то все має бути більш легалізовано. Нецивілізований забій – серйозна загроза для епізоотичної ситуації», – пояснив голова Держпродспоживслужби.

Також за його словами, сьогодні в Україні діють близько 400 бійнь. А більшість худоби скуповують перекупники, тому проблем з «централізованим» забоєм тварин не буде.

«Я не думаю, що відкрию великий секрет, якщо скажу, що в середньому 70-80% продукції, яка продається на ринках – це перекупники. Люди їздять по селах, збирають тварин. Немає великої проблеми потім заїхати і забити на бійні», – додав Володимир Лапа.

Отримуйте щоранку на пошту свіжі новини та найцікавіше чтиво!



Читайте також

Вас зацікавить