НовиниТехнології

Екзотична органіка: одеське господарство вирощує мікрозелень і харчові квіти ФОТО

Про це повідомляє Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва.

Підприємство «Порція Здоров’я», потужності якого розташовані на околиці Одеси, заснував понад 7 років тому одеський шеф-кухар Іван Воробйов. За цей час він став топ-постачальником мікрозелені у своєму місті.

Читайте: З владою ніколи не домовлявся: Олексій Вадатурський про свій перший мільйон

Основними каналами збуту продукції «Порція Здоров’я» є торгові мережі Сантим і Таврія-В, а також ресторани та кафе Одеси. Наразі виробник зацікавлений у збільшенні обсягів продажів у сегменті HoReCa.

Тепличне господарство «Порція Здоров’я» має площу лише 300 м2, проте обсяги виробництва становлять 50 кг на добу. Для мікрозелені це значний урожай!

Особливості виробництва

  • Стелажі в теплицях розташовані в кілька ярусів.
  • Освітлення – штучне.
  • В якості ґрунту використовують кокосовий субстрат і агроволокно
  • Поливають рослини очищеною водою.
  • Застосовують лише органічні препарати «БТУ-Центр».

Наразі в господарстві готуються пройти сертифікацію за системою Organic Standard. Пошук постійних та надійних постачальників органічного насіння є головною сьогоднішньою проблемою підприємства.

Landlord раніше повідомляв про те, як вирощує огірки канадський агролідер: 250 га інноваційних теплиць.

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку