Новини / Фінанси     22 травня 2019 09:30

Джеймі Олівер збанкрутів через здорожчання імпорту продуктів у Великій Британії

Відомий англійський шеф-кухар і популяризатор здорового харчування Джеймі Олівер втратив всі свої ресторани у Великій Британії, за винятком трьох. Мережа його закладів передана в зовнішнє управління в рамках процедури банкрутства.

Про це повідомляє Економічна правда.

За інформацією, опублікованою у The Guardian, Джеймі Олівер через неплатоспроможність практично втратив свій ресторанний бізнес: 22 ресторани Jamie’s Italian, ресторани Barbecoa і Fifteen в Лондоні, а також закусочна в аеропорту Гетвік шукають нового власника. Очікується, що близько 1000 співробітників втратять роботу.

Читайте: Вперше у світі: Кернел керуватиме логістикою зерна за допомогою штучного інтелекту

Видання зазначає, що Brexit посилив кризу на ринку ресторанних послуг у Великій Британії. Зокрема, імпортовані з Італії харчові продукти, що використовувалися для приготування страв у Jamie’s Italian, значно подорожчали внаслідок  різкого зниження курсу фунта стерлінгів до євро.

Landlord раніше повідомляв про те, що кухарі стають агентами змін на шляху людства до здорового харчування.

Відпочинок        27 квітня 2019 14:48

Як правильно варити пасхальні яйця: поради від найкращого кухаря світу

Яйце – це мініатюрна модель Всесвіту. Так вважає Мішель Ру відомий британський шеф-кухар і ресторатор, який стравам із яєць присвятив цілу книгу. Тож, пропонуємо вам, готуючи великодні атрибути, скористатися його порадами, як правильно варити яйця.

Кулінарні видання Мішеля Ру, дослідника національних страв і одного з кращих кухарів у світі, стали бестселерами. У своїй книзі «Яйця» він зібрав різні способи приготування яєць: від варіння і смаження до приготування омлетів, суфле, меренги та заварного крему.

«Яйця завжди мене заворожували. Мене захоплює їх форма, чистота ліній і відтінків шкаралупи – від білосніжного до горіхово-коричневого. Тримаючи яйце в руці, я бачу перед собою мініатюрну модель Всесвіту і схиляюся перед цим символом життя», – так характеризує цей продукт віртуоз кулінарного мистецтва Мішель Ру.

Сьогодні, напередодні свята Пасхи, ми розглянемо поради маестро з варіння яєць.

Яйця слід дістати з холодильника приблизно за 2 години до варіння і дати їм зігрітися до кімнатної температури. Це потрібно для того, щоб при закипанні води вони не тріснули. Якщо ви не встигли це зробити заздалегідь, можна проколоти голкою тупий кінець яйця, щоб через отвір виходило повітря.

Читайте: На Львівщині створять унікальний парк скульптур

Яйця, зварені некруто

  • Залийте яйця холодною водою і поставте на середній вогонь.
  • Як тільки вода закипить, відрахуйте 60 секунд (для яйця середнього розміру) – за цей час білок злегка схопиться.
  • Якщо ви хочете, щоб білок став більш щільним, а жовток залишався рідким, варіть ще 30 секунд.
  • Щоб білок майже схопився, а жовток почав застигати, варіть ще 30 секунд (загалом 2 хвилини).
  • Лиш щойно яйця дійдуть до потрібного ступеня готовності, вийміть їх з води. Подавайте якомога швидше, розклавши на підставки.

Яйця в мішечок

  • Варіть так само, як і яйця некруто, але після закипання води відрахуйте 3 хвилини.
  • Як тільки вода закипить, зменште вогонь – при варінні в сильно киплячій воді білок стає гумовим.
  • Вийміть готові яйця і перекладіть в миску з холодною водою і кубиками льоду. Залиште приблизно на 10 хвилин, потім розбийте шкаралупу зворотною стороною ложки.
  • Починайте чистити яйце з тупого кінця, де розташований маленький повітряний міхур, тримаючи його під тонкою цівкою холодної води. Вода проникне між білком і тонкою плівкою, що вистилає шкаралупу, і вам буде простіше очистити яйце, не пошкодивши білок.

Яйця круто

  • Варіть так само, як і яйця «в мішечок», але після закипання відрахуйте 6 хвилин.

«Яйця – це справжнє джерело речовин, незамінних для збалансованого харчування. У них багато білків, жирів, вітамінів і мінералів, включаючи цинк і залізо. Яйця забезпечують нас повноцінними білками, при цьому яйце середнього розміру містить всього 78 кілокалорій», – пише експерт з кулінарії.

Landlord раніше повідомляв про те, що вчені зі США радять годувати курей броколі: вона зменшує ризик алергії та робить яйця поживнішими.

Поділися