Чи вигідно фермерам вирощувати жимолость: аргументи за і проти

Про це повідомляє EastFruit.
«За»
Серед аргументів на користь рентабельності жимолості – висока популярність цієї ягоди в Канаді, де навіть проводять «Дні жимолості» і є компанії, які відводять під цю культуру понад 200 га.
Читайте: Виробникам ягід радять робити акцент на маркетингу – Міжнародний форум S-Fruit.Transformation
Стверджують, що порівняно з лохиною, ягоди жимолості містять вдвічі більше вітаміну А, втричі більше заліза і фосфору, в 4 рази більше кальцію.
Ягодою цікавляться виробники молочної продукції, які вважають, що жимолость як наповнювач для йогуртів може бути новинкою, котра приверне увагу і додасть оригінальності бренду.
«Проти»
Проте ті українські ягідники, які вже вирощували жимолость, відзначають, що продати її проблематично. Зокрема виробник «Українська ягода» минулого року заявив, що позбавляється від жимолості з огляду на її безперспективність.
Пошук істини
Повідомляється, що на конференції «Ягоди України-2019: заморозка і свіжий ринок», що пройде 21 травня 2019 р. у Києві, виробники проведуть дискусію щодо перспектив жимолості на ягідному ринку.
Прихильниками вирощування жимолості виступатимуть Олександр Ярещенко, кандидат с.-г. наук, заступник директора з наукової роботи Інституту садівництва НААН України, та Олег Босий, засновник компанії «ФруТек».
З аргументами, що заперечують, рентабельність жимолості, виступлять Тарас Баштанник, директор ТОВ «Українська ягода», і Євген Харлан, директор з розвитку ТОВ «Нікдарія».
Landlord раніше повідомляв про те, що Україна експортувала рекордні обсяги заморожених фруктів та ягід на $78 млн.