Новини / Садівництво     03 жовтня 2022 18:33

Як правильно сушити та зберігати горіхи взимку: поради

Горіхи збирають з кінця вересня по жовтень

Сезон волоського горіха вже почався. Вони не тільки смачні, але і дуже корисні. На сайті Notepadonline повідомили, як сушити горіхи, щоб вони зберігались ще не один місяць та не пліснявіли.

Волоські горіхи є джерелом омега-3 кислот і білка та мають фунгіцидну і протизапальну дію, а вміст фолієвої кислоти і магнію цілюще впливає на роботу нервової системи. Більш того, вітаміни А, Е і коензин Q10, який знаходиться в ньому — покращують стан шкіри.

Горіхи збирають з кінця вересня по жовтень. Зібрані прямо з дерева, вони не відразу придатні до вживання, тому для початку їх потрібно правильно підготувати.

Як правильно сушити горіхи

Одним із найважливіших етапів є сушіння. Однак робити його треба не занадто інтенсивно, адже тоді плід втратить цінні харчові цінності і смакові якості. Тому варто уникати пересихання горіхів.

Для початку треба очистити горіхи від зеленої шкірки. Потім вимити шкаралупу і залишити сушитися. Найкраще покласти їх в полотняний мішок або панчоху. Місце для сушіння потрібно вибирати сухе і добре провітрюване. Можна залишити горіхи на сонці або в опалювальний сезон біля печі, каміна тощо. Головне, щоб місце було теплим.

Як зберігати волоські горіхи без шкаралупи?

Після висихання найкраще перекласти їх в щільну закриту ємність або паперовий пакет та діставати в міру необхідності. Їх навіть можна заморозити. Правильно підготовлені волоські горіхи можуть зберігатися багато місяців.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв, як полегшити симптоматику перебігу захворювання на COVID-19.

Олександра Марченко

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також