Про це повідомляє Poultry World.
Під час збирання броколі суцвіття відділяються для споживання, а стебла і листя – які становлять приблизно 75% площі всієї рослини – повертаються до ґрунту, ідуть на звалища чи на переробку в органічні добрива.
Однак, стебла та листя капусти, збагачені кальцієм, вітамінами, антиоксидантами та каротиноїдами, можна використовувати в раціоні птахів. Зокрема, науковці радять їх на фермах з вирощування курей: каротиноїди (природні органічні пігменти – найчастіше зустрічаються в моркві) зазвичай жовті, оранжеві або темно-червоні. Їхнє тривале споживання може посилити жовто-оранжевий відтінок яєчного жовтка.
Читайте: Україна увійшла в трійку найбільших постачальників курятини в ЄС
Науковці тривалий час досліджували вплив кукурудзяно-соєвої дієти з високим вмістом броколі й дійшли висновку, що контрольна група за показниками маси тіла, товщиною яєчної шкаралупи, кількості яєць ніяк не поступається групі, яка не вживала цього овоча. Тож броколі не погіршує загальний стан організму птиці. Навпаки, під час експерименту вчені виявили, що жовток стає в кілька разів насиченіший та має більше поживних речовин.
Як раніше повідомляв Landlord, німецькі вчені створили інноваційну технологію, за допомогою якої легко розпізнають стать майбутнього курчати ще в яйці. Спеціальний лазер робить мікроскопічний отвір та бере рідину для тесту. Технологія допоможе скоротити фінансові витрати фермерам та уникнути жертв серед курчат чоловічої статі, які зазвичай фізично знищуються на підприємствах.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!