Новини / Рослинництво     01 березня 2019 11:43

Збільшення врожайності та розширення ринків збуту – українська цукрова галузь має значний потенціал

Українська цукрова галузь має значний потенціал для розвитку. Це можуть забезпечити ріст врожайності і якості буряків та розширення ринків збуту. Тому, не зважаючи на цьогорічне скорочення посівних площ, кількість цукру як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках, суттєво не зміниться.

Про це заявили виробники та переробники цукрових буряків під час Міжнародного конгресу «Sugar World 2019».

2019-го збережуться експортні поставки цукру. Це стане можливим завдяки зростанню перехідних запасів продукції за рахунок накопиченого нереалізованого експортного потенціалу. Також прогнозується розширення ринків збуту на країни Близького Сходу.

Читайте: Надлишок цукру в сезоні 2018/19 буде втричі меншим запланованого – ISO

Крім того, потенціал галузі забезпечує щорічне зростання врожайності. Це пояснюється застосуванням новітніх технологій та раціонального підходу до виробництва.

«Український цукровий комплекс має успішні перспективи розвитку. Україна має родючі ґрунти, сприятливий клімат, достатньо вологи. Це означає, що наявні всі передумови для розвитку», – заявив Стефан Гіліс, головний менеджер з продукції SESVANDERHAVE.

Як раніше повідомляв Landlord, цього року провідні країни-виробники цукру – Індія та Бразилія – заявили про суттєве зменшення виробництва продукції. Причиною називають профіцит цукру на світовому ринку, який призвів про рекордно низьких цін та завдав збитків фермерам по всьому світу, не зважаючи на зростання обсягів продажів практично в усіх країнах. Від «солодкої» кризи потерпають й українські аграрії, яким невигідно вирощувати й переробляти цукрові буряки. Адже через здешевлення цукру витрати на його виробництво перевищують отримані прибутки.

Читайте також