У серпні борщ без м’яса коштував у середньому 14,2грн, тоді як у січні 2018 року 9,8грн. За вісім місяців вартість цієї смачної страви зросла на 45%, або на 4,4грн. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
В асоціації, за розрахунок вартості страви, взяли традиційний рецепт: картопля та буряк – по 500гр, капуста – 300гр, морква та цибуля – по 200гр, вода питна – 3л, лавровий лист, сіль, чорний перець – за смаком.
«За середньостатистичними цінами державного моніторингу, на початок 2018 року, буряк коштував 3,1 грн за 500 гр, картопля – 3 грн за 500гр, капуста – 1,3 грн за 300 гр, морква – 1,3 грн за 200 гр, цибуля – 1,1 грн за 200 гр. В останній місяць літа буряк обходився в 3,5 грн за 500гр, картопля в 3,8 грн за 500 гр, капуста в 2,2 грн за 300 гр, морква в 3 грн за 200 гр, цибуля в 1,7 грн за 200 гр. З початку року морква додала 130%, або 1,7 грн, капуста – 69%, або 90 коп, цибуля – 55%, або 60коп, картопля – 27%, або 80 коп, буряк – 13%, або 40 коп», – підрахували в асоціації.
Та додали, що пісний борщ, приготовлений у листопаді минулого року, коштував взагалі лише 9,3грн.
Нагадаємо, як раніше повідомляв LANDLORD, вартість хліба в Україні майже зрівнялась з цінами у країнах ЄС.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!