Зараз в Україні діє мораторій на державні перевірки бізнесу але з квітня 2018 року набуває чинності Закон України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» №2042-19.
Яким чином працівники Держпродспоживслужби перевірятимуть роботу молочних ферм обговорювали під час робочої зустрічі представники Асоціації виробників молока (АВМ) з колегами з швейцарсько-українського проекту «Створення системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів в Україні» були обговорені майбутні критерії перевірки молочнотоварних ферм. Про це повідомляє прес-служба АВМ.
«Метою зустрічі стало обговорення настанов із дотримання вимог законодавства щодо безпечності харчових продуктів на потужностях виробництва сирого молока», – зазначила експерт АВМ Олена Жупінас. За її словами, акцент був на формуванні спільних критеріїв, які мають полегшити для вітчизняних виробників молока перевірки Держпродспиживслужби.
Нагадаємо, спільний швейцарсько-український проект «Створення системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів в Україні» відбувається за підтримки швейцарської консалтингової компанії з розбудови потенціалу «Safoso» та проекту агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Програма підтримки аграрного і сільського розвитку в Україні» («Агросільрозвиток»).
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!