Які продукти особливо шкідливі для здоров’я серця

Британський кардіолог Ніл Шрінівасан перелічив п’ять продуктів, які особливо негативно впливають на здоров’я серця, повідомляє The Telegraph.
“Хвороби серця та інсульт, як і раніше, залишаються головними вбивцями в західному світі, незважаючи на досягнення медицини. Ожиріння, діабет і малорухливий спосіб життя призводять до підвищення рівня холестерину, високого кров’яного тиску і резистентності до інсуліну. Усе це величезні проблеми сучасного життя”, – зазначив кардіолог Ніл Срінівасан.
За його словами, серед головних факторів виникають у нашому харчуванні продукти, які пройшли глибоку обробку. Ось список продуктів, які він уникав би під час покупок:
1. Злакові сніданки. Останні дослідження показали, що ці глибоко оброблені продукти підвищують ризик високого кров’яного тиску. За словами доктора, такі продукти містять багато добавок, таких як барвники, ароматизатори, емульгатори або консерванти.
2. Салямі. Кардіолог наголошує, що він уникає цих продуктів, а також м’ясних пирогів і ковбасних рулетів через їх високий вміст насичених жирів. Червоне м’ясо та смажені продукти відомі своєю здатністю підвищувати рівень “поганого” холестерину. Крім того, салямі та подібні продукти містять надмірну кількість солі, що сприяє затримці води в організмі та підвищенню кров’яного тиску.
3. Чіпси. Кардіолог пояснює, що вживання великої кількості цих продуктів сприяє не тільки ожирінню, але й атеросклерозу, який може призвести до серцевого нападу.
4. Морозиво. Дослідження, проведене в Іспанії, показало зв’язок між високообробленими продуктами та ризиком ранньої смерті.
5. Газовані напої. Вживання занадто багато цукру з газованих напоїв пов’язане з ризиком ожиріння, гіпертонії та діабету 2 типу, застерігає лікар.
Нагадаємо, оливки сприяють здоров’ю серця, забезпечують необхідні поживні речовини для підтримки роботи мозку і допомагають контролювати вагу.
Вчені довели, що взаємодія між мозком і кишківником впливає на поведінку людини, руйнуючи при цьому загальноприйнятий стереотип про всі віруси як шкідливі для людини
Використання кориці як добавки може сприяти підтримці здоров’я травної системи та бути корисним для людей із діабетом.
Якщо ви прагнете до здорових перекусів або бажаєте додати до свого раціону якусь корисну та смачну їжу — зверніть увагу на фісташки. Завдяки своєму насиченому смаку та корисним властивостям вони вважаються одним із найкорисніших суперпродуктів.
Які продукти додати до раціону, щоб краще боротися з тривогою. Дослідження все частіше вказують на те, що те, що ми їмо, може впливати на наше емоційне становище. Новий науковий напрямок, відомий як харчова психіатрія, досліджує, як харчування може впливати на наше психічне здоров’я.
Макаронні страви мають безліч переваг: вони швидко готуються, легко зберігаються в коморі, і є простим варіантом, коли немає ідей на вечерю. Але через високий вміст вуглеводів, деякі вважають, що вони можуть негативно впливати на вагу та здоров’я, тому їх часто уникають у раціоні.
Згідно з дослідженням, приблизно 10% населення світу, що складає майже 800 мільйонів осіб, страждають від хронічної хвороби нирок, як повідомляє The IndianExpress. Урологи Пракаш Чандра Шетті та Нітін Шрівастава вказали на п’ять суперпродуктів, які покращують здоров’я нирок. Нирки забезпечують фільтрацію відходів з крові, регулюють електролітний баланс і виробляють гормони, що є ключовими для загального стану здоров’я.
Хвороби серця є головною причиною смертності у більшості людей, зауважують експерти. Вони кажуть, що не обов’язково треба займатися спортом по три години на день і харчуватися виключно рибою та овочами, щоб підтримувати здоров’я серця. Навпаки, декілька простих звичок можуть мати значний вплив на це, пише Huffpost.
Макаронні страви мають безліч переваг: вони швидко готуються, легко зберігаються в коморі, і є простим варіантом, коли немає ідей на вечерю. Але через високий вміст вуглеводів, деякі вважають, що вони можуть негативно впливати на вагу та здоров’я, тому їх часто уникають у раціоні.
Маргарита Юзяк