Вітчизняний ринок на порозі морквяного дефіциту

Цього року площі під морквою в Україні різко скоротилися. Про це у дослідженні «Плодоовочевий ринок України-2017: підсумки і прогнози на наступний сезон» повідомляють аналітики «АПК-Інформ: овочі і фрукти».
Справа у тому, що все більше українських виробників вважають вирощування моркви нерентабельним. Тож вони досить активно скорочують посадкові площі під культурою, замінюючи коренеплід рентабельним горохом і соєю.
Деякі господарства повністю відмовляються від виробництва моркви, а це вкрай негативно позначається на обсягах валового збору.
За останній місяць ціни на моркву дещо опустилися, інформує «Шувар-інфо». Несприятливі погодні умови в другій половині літа призвели до збільшення некондиційної продукції, яка непридатна для закладки на зберігання.
Експерти попереджають, що незабаром коренеплоди подорожчають. Більше того, на ринку можливий дефіцит якісної моркви.