Новини / Овочівництво     26 листопада 2024 19:54

В Україні з’являться нові сорти картоплі для переробки


Цього року компанія «Агріко Україна» подала на реєстрацію три нові сорти картоплі, призначені для переробки: Наполеон, Твістер та Джолін.

Про це розповів консультант з технологічних питань «Агріко Україна» Віктор Різник під час семінару про сучасні технології зберігання картоплі.

Всі ці сорти характеризуються високою врожайністю та стійкістю до посухи, що є важливим для українських агровиробників.

Як зазначив Віктор Різник, консультант з технологічних питань компанії, сорти орієнтовані на потреби місцевих переробних підприємств. Сорт Джолін добре підходить для пакування, а цьогоріч його тестували в Україні на трьох різних локаціях.

«Сорт Твістер, середньоранній та стійкий до фітофторозу, є ідеальним для регіонів з несприятливими погодними умовами. Сорт Наполеон, середньостиглий чіпсовий, містить 24% сухих речовин і практично не накопичує редуковані цукри, що робить його ідеальним для чіпсових виробників», – розповів Віктор Різник.

Крім того, компанія вже тестує нові сорти, зокрема Armedi, Janick, Leonore та Sidney, які ще не зареєстровані в Україні, але мають потенціал для використання в професійному картоплярстві.

Ці новинки надають українським аграріям можливість адаптуватися до змінюваних кліматичних умов і задовольняти вимоги переробних підприємств, що сприятиме розвитку агропереробної галузі в країні.

Нагадаємо, сезонні овочі та фрукти зазвичай щороку у сезон збирання врожаю дешевшають, після чого з вересня – жовтня і до кінця весни поступово набирають вартість. Цього ж року все було дещо інакше, адже одночасно наклались кілька факторів, що вплинули на ціноутворення, серед яких війна та спекотно-посушлива погода.

Новини за темою:  Рекордний імпорт картоплі: чому Україна масово закуповує овочі за кордоном у 2025 році
Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також