Новини

В Україні вперше виготовили сироп із високим вмістом цукру

Одна з українських компаній минулого року вперше розпочала зберігати сироп із високим вмістом цукру.

Про це AgroPortal.ua розповів директор НПЦ «Цукробурякового виробництва», старший викладач кафедри Харчових виробництв ІПДО НУХТ Олександр Коротинський.

У квітні цього року підприємство переробило сироп, виготовивши цукор екстра якості.

За словами Олександра Коротинського, такий метод виробництва вже застосовується у європейських країнах на великих заводах, де обробляють значні обсяги сировини, що ускладнює її оперативне перероблення під час сезону.

«Якщо виведення сиропу покаже свою економічну вигоду, то за одним заводом підуть й інші українські переробники», — підсумував Коротинський.

Марченко Наталія

У журналістиці з 2014 року. Старший редактор стрічки новин landlord

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку