Одна з українських компаній минулого року вперше розпочала зберігати сироп із високим вмістом цукру.
Про це AgroPortal.ua розповів директор НПЦ «Цукробурякового виробництва», старший викладач кафедри Харчових виробництв ІПДО НУХТ Олександр Коротинський.
У квітні цього року підприємство переробило сироп, виготовивши цукор екстра якості.
За словами Олександра Коротинського, такий метод виробництва вже застосовується у європейських країнах на великих заводах, де обробляють значні обсяги сировини, що ускладнює її оперативне перероблення під час сезону.
«Якщо виведення сиропу покаже свою економічну вигоду, то за одним заводом підуть й інші українські переробники», — підсумував Коротинський.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!