Компанія Green Future, яка спеціалізується на будівництві вертикальних ферм, веде проєкти у різних країнах світу, але не має замовлень від аграріїв в Україні, як повідомив власник компанії Віктор Шулешко у своєму інтерв’ю для EastFruit.
Він зазначив, що компанія привертає інших клієнтів, таких як айтішники, військові, театральні групи, логісти і піар-менеджери, які цікавляться новітніми технологіями.
Одним з нових клієнтських форматів є заклади харчування, такі як ресторани, які хочуть вирощувати свої продукти для внутрішнього використання та контролю обсягів виробництва.
Ще одним перспективним ринком є великий роздрібний сектор, який може збудувати свої власні ферми для забезпечення власних потреб і реагування на попит. Компанія вже веде переговори з кількома великими українськими роздрібними мережами.
Green Future також вийшла на європейський ринок, де багато вертикальних ферм закрилися через високі витрати на енергоресурси. Вони успішно виграли тендери в Австрії, відступивши своїми операційними витратами на 50% в порівнянні з конкурентами.
Крім того, компанія успішно реалізувала проєкт з будівництва вертикальної ферми на 600 м² у ОАЕ для вирощування салатів і розширила його для вирощування тюльпанів на 200 м². Вони також отримали зацікавленість від Нідерландів у їхній унікальній технології, оскільки їхні квіти виявилися більш привабливими та яскравими, ніж конкурентів.
Нагадаємо, у компанії IT-Lynx Haygrove Ukraine, що спеціалізується на виробництві електроніки, розробці програмного забезпечення та постачанні комерційного та промислового обладнання, оголосили про початок роботи над теплицями, у яких вирощуватимуть черешню.
На території об’єкта для тимчасового проживання ВПО у Миньковецькому старостинському окрузі Хмельницької області було урочисто відкрито нову теплицю площею 240 квадратних метрів.
У Львівській області побудують перший в Україні комплекс теплиць, який працюватиме із застосуванням геотермального тепла надр Землі. Відповідний меморандум підписала Львівська ОВА та компанія “Тріосан Холдинг Україна”, яка візьме на себе витрати.
Теплиця Опішнянської громади Полтавщини виростила перший урожай зеленої цибулі.
Ферма Gruve Gront розташована в печері за 15 км на захід від столиці Норвегії. Для вирощування зелені та овочів у “печерній” фермі потрібно менше енергії, ніж у конкурентів, адже тут постійна температура +6 С, інформує AgroTimes з посиланням на FreshPlaza.
Данська компанія Nordic Harvest відкриває одну із найбільших у регіоні вертикальну ферму, обіцяючи стійку сільськогосподарську революцію, інформує EuroWeeklyNews.
Маргарита Юзяк
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!