Новини    17 серпня 2018 16:11

Українці починають відмовлятися від ковбасних виробів та яловичини


Низький темп зростання реальних доходів населення сприяє тому, що українці починають відмовлятися від ковбасних виробів і яловичини, відзначають аналітики Pro-Consulting.

За їх словами, прогнози на майбутнє теж не втішні – постачальники намагаються експортувати свою продукцію, або орієнтуються на преміум сегмент, що здорожує продукцію.

«Україна за перші п’ять місяців цього року наростила експорт ковбас майже вдвічі і експортувала 176 тонн продукції. Поставки яловичини на міжнародні ринки становить 30-40 тис. тонн на рік і перспективи зростання на цьому напрямі значні. Країни Азії та Близького Сходу готові закуповувати великі обсяги халяльної яловичини», – наголосили експерти.

В Україні з початку року ціни на всі види м’ясної продукції зросли як мінімум на 3%.

«Тільки м’ясо курки в Україні продовжує зберігати ціновий баланс на рівні 88 гривень за 1 кілограм курячої тушки. Однак ціни на інші м’ясні продукти суттєво піднялися. Так, свинина додала в ціні 9,3%, ціни на яловичину зросли на 16,3%, а ковбаса подорожчала на більш ніж 20%», – підрахували аналітики.

Як раніше писав LANLORD, в Асоціації постачальників торговельних мереж, назвали регіони України з найдешевшим м’ясом.

Ще немає новин у цій стрічці ...