У Тернопільській області м’ясний кошик найдешевший серед інших регіонів України. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
«Ми порахували в якому регіоні найдорожчий і найдешевший м’ясний кошик. До нашого кошику ввійшли по одному кілограму яловичини, свинини, курячого філе і тушки та сала. Тобто всі м’ясні продукти за вартістю яких слідкує Держстат», – написав він.
За даними асоціації перша п’ятірка регіонів країни з найменшою вартістю м’яса виглядає таким чином:
- Тернопільська область – 492,6грн,
- Рівненська область – 505,4грн,
- Волинська – 509,1грн,
- Житомирська – 513,8грн,
- Донецькій області – 517,0грн.
За даними офіційної статистики, найдорожчий м’ясний кошик у Києві – 588,8грн. Різниця між цінами в столиці та у Тернопільській області становить 96грн або 20%.
П’ятірка найдорожчих регіонів:
- Київ – 588,8грн,
- Київська область – 569,3грн,
- Одеська – 558,1грн,
- Закарпатська – 555,4грн,
- Сумська – 550,9грн.
«А поміж ними розмістились наступні регіони: Харківська область – 542,7грн, Чернівецька – 542грн, Луганська – 541,1грн, Дніпропетровська – 540,2грн, Полтавська – 537,5грн, Миколаївська – 536,6грн, Хмельницька – 533,2грн, Запорізька – 528,1грн, Херсонська – 526,9грн, Вінницька – 522,6грн, Львівська – 522,5грн, Черкаська – 519,5грн, Чернігівська – 519,2грн, Кіровоградська – 518,5грн, Івано-Франківська область – 517,8грн», – підрахували в асоціації.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!