Українські овочівники перейшли на вирощування монокультур: особливості сезону

У цьому сезоні багато українських овочівників зосередилися на вирощуванні монокультур або окремих напрямків.
Такими спостереженнями ділиться Андрій Романів, власник господарства «Раст-Агро», що на Дніпропетровщні.
“Багато фермерів обрали вирощування лише картоплі, ранніх овочів, або зосередилися на тепличних культурах, таких як перець, кабачки, баклажани,” – зазначив Андрій Романів в інтерв’ю журналу “Садівництво по-українськи”.
Він додав, що площі нових насаджень значно збільшилися, буквально сотні гектарів додалися.
Протягом останніх п’яти років у господарстві «Раст-Агро» постійно працюють 100 га овочевих плантацій, основною спеціалізацією яких є овочі борщової групи – капуста, цибуля, морква, а також картопля, буряк, томати й кавуни.
Романів зазначив, що минулий сезон був складним для господарства.
“Через високі постійні витрати, такі як електроенергія на сховищах, лізинг, кредитні зобов’язання, зарплати, ми ледве вийшли на нуль. Цей рік, мені здається, має бути трохи кращим”, – розповів він.
Така стратегія вирощування монокультур має на меті оптимізувати витрати та збільшити ефективність господарств, що може позитивно вплинути на фінансові результати овочівників.